kredą njusy warsztat forum uczestnicy szukaj zaloguj litera me nomine
przemek łośko : wątki na forum

Filmy z manifestacji w Poznaniu - 26 stycznia 2012

Przyszło do pięciu do dziesięciu tysięcy ludzi. Protest był energiczny, ale przebiegał pokojowo.

Załączam dwa filmy:

http://www.youtube.com/watch?v=UA4EUZFoSLk
http://www.youtube.com/watch?v=51AoF_cXYlA

Nie znalazłem (jeszcze) filmu spod Urzędu Wojewódzkiego. To tam zebrały się ze dwa plutony białych kasków. Polewaczka towarzyszyła nam zarówno na Zwierzynieckiej jak i pod Urzędem Wojewódzkim. Kaski były wyraźnie spięte i lekko posrane. Trzeba przyznać, że wystarczyłaby iskra, bo nastrój się wtedy już zradykalizował. Sympatyczne piosenki na temat pierwszo i drugorzędowych cech płciowoumysłowych Tuska ubarwiały tę miłą uroczystość ;)

przemek łośko  id:175   [2012-01-26  22:36:24]

załóżmy optymistycznie, że nastąpi przewrót, jest to możliwe (jakoś w przeciągu dwóch najbliższych lat) i co wtedy?
amerykanie się kończą, klasyczny kres hegemonii mocarstwa, które trwało stosunkowo krótko, oni szykują w ośrodkach FEMA trumny dla własnych obywateli, rosjanie nas chcą wyjebać, unia europejska to szambo, chińczycy i islam kolejne pojeby, nie ma więc szans oparcia się o potężnego sojusznika jak, było w latach osiemdziesiątych.
jakie ugrupowanie miałoby rządzić w Polsce?
ewentualna inicjatywa społeczna zostanie zinwigilowana i wynicowana, jak było z solidarnością
PiS jest zbyt proamerykański, co więcej elity niepodległościowe związane z tą partią zostały wymordowane pod Smoleńskiem.

wniosek jaki się nasuwa, że w najbardziej optymistycznym wariancie nastąpi scenariusz węgierski i podobnie jak tam, zaatakuje Polskę światowa finansjera, co i tak niedługo w końcu musi nastąpić
najprawdopodobniej jednak ewentualny przewrót spotka się z inwazją wojsk, najprawdopodobniej rosyjskich, przy poparciu Merkel i Sarkozy'ego

dlatego też będąc tego świadomym, należy odejść od pokojowego rozwoju wypadków, na rzecz krwawego przewrotu, po którym trzeba będzie zejść do podziemia i trwać w okupowanym państwie. na to trzeba się nastawiać.

Marcin Rajski  id:1328   [2012-01-27  08:58:04]

albo na emigrację, osobiście wybieram się do sztokholmu

Marcin Rajski  id:1328   [2012-01-27  10:17:17]

Rajski tym co tu wypisuj powyżej e jest dla mnie przykładem bardzo podatnej jednostki na mainipulację. Banał goni banał, miałkość myśli, zero refleksji.
Szwecja jako raj?  tylko dla zniewolonych umysłów !

Zofia serafińska  id:434   [2012-01-27  10:26:58]

Przemku, protesty odniosły skutek.
Polski rząd zaczyna się bać, że ACTA to trzeci punkt krytyczny.
PSL przygląda się
Wicepremier Pawlak jest jedną z nielicznych osób mających pojęcie o internecie.

Wczoraj próbowano mi wytłumaczyć na czym polega europejska i amerykańska racja stanu w przypadku ACTA.
Ma zahamować ekspansję gospodarczą Chin, Indii.
Widmo  skośnookiego hegemona światowego spędza sen z oczu amerykańskiemu prezydentowi. Specjaliści gospodarczy twierdza, że stanie się to już w 2030 roku.
Zdobycze socjalne mogą odejść w niebyt. Dlatego jednostka musi musi się podporządkować. Rzady robią wszystko dla jej bezpieczeństwa.
Kicham na to, poniewaz dla mnie wolność człowieka  w szerokim pojęciu jest bezcenna.

Zofia serafińska  id:434   [2012-01-27  10:34:49]

ps
Chiny to światowy lider w podróbkach, w piractwie intelektualnym. W ten sposób Chiny stały się mocarstwem ekonomicznym.
Sięgnęły po to co leżało na wyciągnięcie reki: towar prawie taki sam, za znacznie mniejsza kasę,
Za reklamy zapłacił zachód i to w tym wszystkim jest najciekawsze. Wynika z tego, że  globalne korporacje wypromowały Chiny.
A teraz płacz.

Zofia serafińska  id:434   [2012-01-27  10:41:46]

zofijo, twoja wiara w własną umysłowość zawsze budziła mój podziw. z tych samych względów lubię czasami porozmawiać z pijaczkami pod monopolem. nie przeszkadza mi, gdy silisz się na opiniotwórczość (kabaretu nigdy nie za wiele). tym razem jest to jednak dość poważna dyskusja i twój udział deprecjonuje jej wydźwięk.

Marcin Rajski  id:1328   [2012-01-27  10:52:49]

Rajski jesteś chwastem rynsztoka, ale nawet chwasty czemuś służą.
Według mnie nie wyłazisz spod monopolowego nawet na siku.
Niszczysz każdą dyskusję swoim bleblaniem nie na temat.

Zofia serafińska  id:434   [2012-01-27  11:08:34]

więcej kultury, lemingu

Marcin Rajski  id:1328   [2012-01-27  11:09:28]

każdy użytkownik portalu może dziś pomóc zofiji

http://www.grymix.pl/1261/lemingi/

Marcin Rajski  id:1328   [2012-01-27  11:10:30]

http://www.youtube.com/watch?v=t0G_O11x7vg&feature=related

chorus  id:1809   [2012-01-27  11:43:10]

http://blog.fanpagetrender.pl/?p=267

nowy nick  id:995   [2012-01-27  16:17:25]

jutro rozpiszę się w odpowiedzi. ale dziś na wesoło:

http://www.youtube.com/watch?v=Na4KbXEMZk4

Dziś Major Major ;)

przemek łośko  id:175   [2012-01-27  22:17:17]

eeee stare i przerobione z reklamy trójmiejskich imprez sprzed trzech lat, lenie i tyle.

http://www.youtube.com/watch?v=n4PspOvEM5g&feature=player_embedded

Zofia serafińska  id:434   [2012-01-28  00:28:58]

Dostałem mejla, o następującej treści:

Przeczytaj załączony mail, co się kroi. Doceń też Kissingera za cyniczną szczerość - stary piernik, a jaki przyjemny i bezpośredni w kontaktach. Najgorsze jednak, że on dużo wie.

Głos z piekła. Henry Kissinger o nadchodzącej wojnie
16 Styczeń 2012 Dodaj komentarz Przeskoczenie do uwag
Źródło: www.rusinform.ru/index.php?newsid=30
Za: http://3rm.info/19778-golos-iz-ada-genri-kissindzher-o-gryadushhej-vojne.html
Data publikacji: 14.01.2012
Tłum. RX

Żeby nie słyszeć bębnów wojny trzeba być głuchym

New York-USA. Doniosłe wyznanie Henry Kissingera , byłego, za prezydentury Nixona, Sekretarza Stanu USA, pokazuje to co się obecnie w świecie dzieje a zwłaszcza na Bliskim Wschodzie. Wypowiedział je w swoim luksusowym domu na Manhattanie najstarszy działacz państwowy, który ukończy w maju tego roku 89 lat, patrząc daleko w przyszłość i analizując bieżącą sytuację w świecie na forum geopolityki i gospodarki.

„Stany Zjednoczone minimalizują Chiny i Rosję a ostatnim gwoździem do ich trumny będzie Iran, który oczywiście, jest głównym celem Izraela. My pozwoliliśmy Chinom zwiększyć ich potęgę militarną, daliśmy czas Rosji żeby wylizała się z sowietyzacji, daliśmy im poczucie wyższości, oczywiście fałszywe, ale to wszystko razem szybko ich doprowadzi do zguby.
My tak jak wyśmienity strzelec, nie musimy wybierać broni tak jak czynią to nowicjusze i kiedy oni podejmą próbę to my zrobimy pif-paf.

Nadchodząca wojna będzie na tyle poważna, że tylko jedno supermocarstwo będzie mogło wygrać i to będziemy my. Oto dlaczego Unia Europejska tak się spieszyła żeby stworzyć swoje supermocarstwo, ponieważ oni wiedzą co nadchodzi a aby przetrwać, Europa będzie musiała być jedną całością spójnego państwa. Ta niezwłoczność mówi mi, że oni dobrze wiedzą czego można od nas oczekiwać. Och, jak bardzo marzyłem o tyn zachwycającym momencie.

Kontrolując ropę naftową, kontroluje się narody, kontrolując żywność, kontroluje się ludy.”
Pan Kissinger dodał następnie: „Jeśli jesteś zwykłym człowiekiem to możesz przygotować się do wojny, wyjechać na wieś, ale powinieneś wziąć broń ze sobą ponieważ wszędzie będą wędrować hordy głodujących. Chociaż elita będzie miała własne schrony i bunkry dla specjalistów to powinna ona być na tyle ostrożna w czasie wojny jak zwykli obywatele ponieważ ich schronienia także będą zagrożone”.

Po kilku minutach milczenia żeby zebrać myśli, pan Kissinger ciągnął:

„Mówiliśmy naszym wojskowym, że będziemy musieli zająć dla siebie siedem bliskowschodnich krajów ze względu na ich zasoby bogactw naturalnych i oni praktycznie wykonali to zadanie. Wiecie jaką mam opinię o naszych wojskowych ale powinienem powiedzieć, że tym razem wypełniali rozkazy zbyt gorliwie. To jest zaledwie ostatni krok ponieważ Iran naprawdę zakłóca równowagę. Jak długo Chiny i Rosja będą stać i patrzeć jak Ameryka je wypiera? Wielki rosyjski niedźwiedź i chiński smok będą zmuszone wybudzić się ze snu a w tym czasie Izrael będzie musiał walczyć ze wszystkich sił żeby zabić jak najwięcej Arabów, tylu ilu tylko będzie mógł. Mam nadzieję, że jeśli wszystko pójdzie dobrze to połowa Bliskiego Wschodu będzie należała do Izraela. Nasza młodzież szkoliła się przez ostatnie dziesięciolecie, lub coś koło tego, w grach komputerowych i to jest interesujące widzieć w nowych grach takich jak „Call of Duty” i „Warfare 3”, to, że one odzwierciedlają dokładnie to co nadchodzi w najbliższej przyszłości z jej inteligentnym programowaniem.
Nasza młodzież w USA i na Zachodzie jest gotowa, ponieważ została ona zaprogramowana żeby być dobrymi żołnierzami, mięsem armatnim, a kiedy dostaną oni rozkaz wyjścia na ulice i walki z tymi obłąkanymi Chińczykami i Rosjanami to oni będą wykonywać rozkazy.
Z popiołów będziemy budować nowy świat a w nim będzie tylko jedno supermocarstwo i to będzie globalny rząd, który wygrywa zawsze. Nie zapominajcie, że Stany Zjednoczone mają najlepszą broń, której nie ma żaden inny naród i my pokażemy światu tę broń kiedy nadejdzie odpowiedni czas.”

Po zakończeniu wywiadu naszego reportera wyprowadził z pokoju ochroniarz Kissingera.

Jak Wam się podoba? Od siebie dodam znacznie mniej ważącą informację o świecie. Otóż pewna osoba wydaje gazetkę edukacyjną. W ubiegłym roku postanowiła wydawać ją również w Moskwie. Już po dwóch tygodniach została zaproszona przez rosyjskiego ambasadora. Rosyjski ambasador wskazywał właściwe treści, które cyklicznie powinny znaleźć się w gazetce. Wydawca odmówił, gdyż - jak twierdzi - ceni sobie niezależność wypowiedzi. Minął jakiś czas, nastąpiły kolejne propozycje współpracy ze strony rosyjskiej ambasady. Wydawca zamówił agregat prądotwórczy, kupił masę paliwa i wyekwipował piwnicę w żarcie i wodę. Jest przekonany, że wkrótce dojdzie do wojny.

Dwa, a może trzy miliardy ludzi żyje w nędzy lub w wielkim ubóstwie. Jednocześnie codziennie oglądają telewizję, mają częsty dostęp do internetu. Jasne, są na tyle głupi i nieruchawi, że bez końca będą tolerować nierówny podział dóbr :>

Czas się obudzić ;)

przemek łośko  id:175   [2012-01-28  11:22:17]

zastanawiałem się nad tym trochę i też mam swoje przemyślenia, te wszystkie miejsca i niektórzy

http://www.youtube.com/watch?v=pu_t5fcH_IU

http://www.youtube.com/watch?v=veJaKDrKZ8Y

Marcin Rajski  id:1328   [2012-01-28  14:57:10]

pać jaki ten kiśindźel ćwany babula!
ale ty pśejdźeś do hiśtoli jako jeśće ćwańśa, śto laźy ćwańśa!
hula babula, źwyćeńśtwo pewne! babula makbetula hulaaaaaaaa!!!!!!!

twoja wnuczka  id:1797   [2012-02-01  16:51:13]

dodaj komentarz

do góry